Черешова торта Шварцвалд

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Черешова торта Шварцвалд
Снимка: Анабел
1 / 2
26/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10-12 парчета
"Връх на сладкарското изкуство - черешова торта Шварцвалд"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кувертюра и маслото заедно на водна баня. Разделете белтъците от жълтъците и загрейте фурната на 175 градуса. Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците със захарта до побеляване. Пресейте брашното и бакпулвера.

Внимателно сипете кувертюра постепенно в жълтъците при непрекъснато биене, за да се поохлади. Разбъркайте и с белтъците внимателно, след което започнете да добавяте и брашното и смесете всичко добре.

Излейте тестото за блата в тавичка с подвижни стени и сложете да се пече за около 45 минути в умерена фурна. Готовия блат извадете от тавичката и оставете да се охлади. Внимателно го разделете на 3 отделни блата.

За да приготвите плънката размийте нишестето с 3-4 с.л. от сока. Останалият сок сложете да се кипне, отнемете, разбийте с нишестето и отново сложете да кипне. Веднага добавете черешите, оставете да поври 1 минута и махнете от котлона.

Щом сосът се поохлади, прибавете и половината от черешовия ликьор. Останалия ликьор използвайте, за да напоите леко блатовете. Разпределете черешовата смес върху два от блатовете и оставете да изстине така, докато се желира. През това време разбийте сметаната с ваниловата захар.

Сложете внимателно първия блат с черешовата смес в подходящ поднос, намажете го с 1/4 от сметаната, поставете втория блат, отново 1/4 от сметана. Поставете и третия блат и намажете обилно цялата торта Шварцвалд с 1/4 от сметаната.

Останалата 1/4 от сметаната използвайте, за да шприцовате розички по периферията на тортата. Върху всяка розичка поставете захаросана череша. В средата на тортата и по стените настържете черен шоколад и я оставете да 2-3 часа да се охлади.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: