Мъфини с тиква и стафиди

ИларияИларияНовак205
25/08/2011
"От всички мъфини на света, най-обичаме тези. Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 252
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 240 мл смляно тиквено пюре
  • яйца - 2 големи, леко пребити
  • кисело мляко - 120 мл или мътеница
  • растителна мазнина - 120 мл
  • брашно - 95 г пълнозърнесто пшеничено, може и бяло
  • трици - 50 г пшеничени
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • канела - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 140 г или сушени боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 г и намазнете около 12 формички за мъфини. Може да използвате и хартия за печене. В купа се слагат заедно тиквено пюре, яйцата, мътеницата и маслото.

В голяма купа смесете брашното, триците, захарта, бакпулвера, содата, канелата и солта. Добавете млякото и яйчената смес към брашнената и разбъркайте внимателно, докато всичко се хомогенизира.

Добавете стафидите и пак леко разбъркайте, но не прекалявайте, защото иначе мъфините ще се изпекат по-трудно.

Сложете тиквените кексчета да се пекат за 15-20 минути или докато станат твърди на допир и клечката излиза суха. Оставете ги леко да се охладят и ги извадете от формите.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар