Начин на приготвяне
Измийте бананите с кората, поставете ги в тава постлана с хартия за печене. Нагрейте фурната на 150 градуса и поставете тавата в нея, печете за около 20 минути.
Обелете бананите и ги поставете в купа, разбъркайте с миксер. Прибавете яйцето, захарта, олиото, прясното мляко, ванилената захар, като след всеки добавен продукт разбърквате.
Пресейте брашното и в него добавете бакпулвера, содата и солта и отново разбъркайте. Прибавете шоколадовите пръчици и разбъркайте с шпатула, до еднообразна смес.
Намажете гнездата на тавичка за мъфини с маслото и разпределете сместа в тях. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 20 минути.
Извадете тавата и с по-дебело дървено шишче оформете дупка в средата на всеки мъфин. Разтопете начупения шоколад в нагрятата сметана и бъркайте до еднородна и гладка смес.
Запълнете оформените с дупки мъфини, с още горещата глазура, оставете да се охладят на стайна температура.
Ако обичаш мъфини, пробвай и тези разкошни шоколадови мъфини или нашите сочни бананови мъфини.