ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Сватбена супа от Турция

Сватбена супа от Турция

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
671
956
471
Сватбена супа от Турция
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд с 1 с.л. масло запържваме нарязания стар лук (или бялата част на пресния) за 2-3 минути.

Прибавяме нарязаните на дребни парченца дреболии и леко ги запържваме. Сипваме 4-5 чаши вода и оставяме на средно силен огън.

Прецеждаме предварително накиснатия в подсолена вода ориз и го сипваме при продуктите за супата, прибавяме и нарязаните пера на пресния лук. Посоляваме на вкус и варим 10 минути.

Застройваме с кисело мляко, разбито заедно с яйцето, като темперираме застройката.

Сервираме, като заливаме порциите с запържен в масло джоджен и червен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: