Руски питки Оладьи

17/08/2011
"Обещаваме да почерпим една закуска онзи, който познае на какво българско ястие приличат тези руски питки Оладьи "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 832
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и 1 ч.л. захар със затопленото прясно мляко. Разбъркайте постепенно с брашното и другата чаша мляко. Оставете сместа да престои на топло за половин-един час.

След това разбъркайте до еднородна смес със яйцата, захарта, ванилията, олиото и солта. Отново оставете за около 40 минути на топло да втаса. Загрейте мазнина в тиган - повечко, за да не загарят руските питки. Пригответе си чаша със студена вода.

С помощта на лъжица, топната предварително във водата, гребвате от тестото и пускате в мазнината да се изпържат равномерно от двете страни. Лъжицата се топва всеки път във водата. Поднесете Оладьите със солена или сладка гарнитура.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар