Лека ягодова торта

07/04/2016
"Бомбастична, свежа и лека тортичка за всеки ден и за всякакъв повод. В нашия случай и без повод "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 266
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Навлажняваме бишкотите със 150 мл от сиропа и покриваме с тях дъното и стените на тортена форма.

Почистваме ягодите от дръжките ги смиламе на пюре с миксер.

Кипваме 100 мл вода със 100 г захар, добавяме предварително накиснатия в студена вода желатин, останалия ягодов сироп и ягодовото пюре. Отделно разбиваме сметаната с останалата захар и я смесваме с пюрето.

Изсипваме получения крем в тортената форма и оставяме сладкиша да престои 12 часа в хладилника. Преди да сервираме украсяваме с пресни плодове и ментови листенца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар