ezine.bg»Рецепти»Предястия»Ориз на Тиган»Китайски ориз по кантонски

Китайски ориз по кантонски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Китайски ориз по кантонски
13/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1-2
"Забравете за заглавието, съсредоточете се върху вкуса, който е великолепен!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • колбас - 100 г салам + 100 г шунка
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в 5 чаши вряща подсолена вода. Отцедете го и го оставете да изстине. Накълцайте лука, нарежете на дребно салама и шунката и ги запържете в мазнината.

Разбийте яйцето и го прибавете към колбасите, като бъркате непрекъснато. Прибавете ориза с малко соев сос и оставете ястието на слаб огън, докато започне да къкри. Поднесете самостоятелно или като гарнитура към птиче месо.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: