Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лучена супа със свинско и хлебчета

Лучена супа със свинско и хлебчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Лучена супа със свинско и хлебчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"А лучената супа е най-вкусна със свинско, да си знаете"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - ½ с.л.
  • кашкавал - 1 с.л., настърган
  • моркови - 1 бр., малък
  • корени - 1 бр. от магданоз
  • магданоз - 1/2 връзка
  • селъри - 2 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • хляб - 4 филии, сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото с корените и прецеждаме бульона.

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в мазнина, посипваме с брашно и пържим като бъркаме, докато порозовее.

Наливаме няколко лъжици от бульона, покриваме с капак и на тих огън варим 10 минути. Заливаме с останалия горещ бульон и варим още 20 минути, посоляваме.

Приготвяме хлебчетата, като запържваме нарязани филии сух хляб в тиган, като към края ги поръсваме с настърган кашкавал. Сервираме или отделно или в супата.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: