Зеленчуков терин

ИларияИлария
Новак
09/08/2011
"Според някои на този зеленчуков терин му липсва мръвка, но за нас си е съвършен точно така "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 008
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките на дълги и тънки ленти, доматите на кръгове, тиквичките на полумесеци. Карфиолът разделете на розички и ги бланширайте за няколко минути във вряща вода.

Загрейте 3 с.л. мазнина в дълбок тиган и сложете да се запържат тиквичките и чушките. След като леко омекнат добавете карфиола и долейте 1/2 ч.ч. (или по-малко) гореща вода. Задушавайте докато и карфиолът леко омекне. Овкусете със сол, черен пипер и риган на вкус.

Намазнете един глинен терин с капак, подредете на дъното и отстрани резените домати. Посредата разпределете задушените зеленчуци. Полейте с разбитите яйца и прясно мляко.

Настържете обилно кашкавал отгоре на едро ренде, покрийте с капака и сложете да се пече за 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. По желание може да приготвите зеленчуковия терин и с добавка на колбас или пушено филе.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар