Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско в лозови листа

Задушено свинско в лозови листа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г бонфиле
  • лозови листа - 10 - 15 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • девесил - 1 стрък
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата задушено свинско в лозови листа, първо нарязваме свинското месо на хапки и го посоляваме.

В намазана с олио тава поставяме 1 ред лозови листа, предварително измити и попарени с вряща вода. Стремим се листата да покрият дъното и стените па съда.

Върху тях поставяме месото от свинско бонфиле и го поръсваме с черен пипер, нарязаните магданоз, копър, девесил, олиото и същото количество вода.

Завиваме с фолио и печем. Накрая махаме горните листа и запичаме. Гарнираме готовото задушено свинско с картофено пюре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: