Начин на приготвяне
Изсипваме в дълбок съд ¾ от брашното, добавяме маслото и с нож накълцваме до образуването на трохи. Прибавяме хладкото мляко или вода, сол, лимонената киселина, като продължаваме да накълцваме с ножа.
Замесваме тесто, разделяме го на две части и оставяме на хладно място за 30 минути. Разточваме тестото с останалото брашно на кора с дебелина 6 мм.
Нарязваме на равни парчета, оформяме топчета, които редим в тава, предварително намазана с масло и поръсена с вода, на неголямо разстояние едно от друго. Оставяме да престоят 10 минути.
В средата на топките правим дупка и поставяме от предварително приготвения пълнеж от извара, украсяваме със стафидите, намазваме с яйце и изпичаме при температура 250-260 градуса.
За пълнежа: Прекарваме изварата през месомелачка или сито, прибавяме разтопеното масло, жълтъците, захарта, стафидите, брашното и солта и разбъркваме всичко до еднородна маса.