Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Месен бульон с тестени капки

Месен бульон с тестени капки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Месен бульон с тестени капки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бульон - 1 л по избор (пилешки, телешки, рибен или зеленчуков)
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното, яйцето, солта и 6 с.л. вода.

Загряваме олиото и през едра цедка в него накапваме тестената смес.

След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.

Поръсваме с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: