Начин на приготвяне
Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно.
Почистваме гъбите, нарязваме ги на по-едри парчета и ги задушаваме съвсем малко в мазнина.
Приготвяме сос Бешамел от брашното, мазнината и бульона. Ако стане гъст, разреждаме с още бульон. В горещия сос пускаме сиренето и бъркаме, докато се разтопи.
Нарязваме картофите по дължина и ги запържваме леко. Трябва да са почти готови.
Нареждаме картофите в тавичка, отгоре разпределяме гъбите, след това месото, поръсваме със сол и подправки и заливаме ястието със соса.
Печем 15 минути в гореща фурна. Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме още за 5 минути. Поднасяме с подходяща салата.