Свинско със сушени сливи и лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Свинско със сушени сливи и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ароматът на сушени сливи отлично допълва крехкото свинско месо, в резултат на което в чинията ви има истинска симфония от вкусове!"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г, крехко, без кости
  • свинска мас - 100 г
  • лук - 100 г
  • доматено пюре - 30 г
  • брашно - 20 г
  • сушени сини сливи - 600 г,
  • захар - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в разтопената мас, докато се зачерви, изваждаме го.

В същата мазнина сипваме брашното и лука, нарязан на ситно. По желание в запръжката може да добавим червен пипер и доматено пюре. Връщаме месото, посоляваме и заливаме с топла вода. Оставяме да ври на тих огън и прибавяме захарта.

Измиваме и сваряваме сините сливи за 10-15 минути във вода. След това пак ги измиваме и ги прибавяме към месото.

Варим ястието до омекване на месото, посоляваме.

Преди сервиране поръсваме с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: