Торта с шоколадов крем

25/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Трябва да има някакво правило, което да задължава сладкарите да приготвят торти само с шоколадов крем "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 403
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 450 г пудра захар до побеляване. Започнете да прибавяте предварително пресяното брашно с бакпулвера, ванилиите. Накрая добавете и разбъркайте с какаото и лимоновата кора. Ако сместа ви се стори прекалено гъста, добавете 1/2 ч.ч. олио. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече в умерена, предварително загрята на 180-200 градуса фурна. Готовият блат се охлажда леко и се разделя на 2 отделни блата.

За да приготвите крема разтворете нишестето с прясното мляко и сложете крема на водна баня да се сгъсти, като непрекъснато бъркате. Подсладете с 2 с.л. кристална захар. Отделно разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар и прибавете пакетче ванилия, какаото. Разтопете леко шоколада на водна баня и внимателно го разбъркайте с каковата смес. След като млечният крем леко се охлади, го смесете при непрекъснато бъркане с шоколадовия. Накрая добавете и смлените орехи.

Сложете единия блат в поднос, съвсем леко го напръскайте с прясно мляко и сложете малко по-малко от половината крем. Сложете др. блат отгоре, пак напръскайте с малко прясно мляко и добре намажете цялата торта с останалия крем. Направете украса по избор. Оставете тортата с шоколадов крем в хладилник за няколко часа. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 14
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ani
Ani
29.05.2013 05:12
Здравейте от скоро съм в бранша и искам да попитам нишестето някакво кремче ( доктор йоткер примерно?)
0
0
даниела
даниела
21.05.2012 14:48
тортата е страхотна,скоро ще я пробвам
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв