Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, в средата му правим кладенче, в което слагаме маята разстворена в топлата водичка, солта и яйцето. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса.
Нарязваме почистената тиква на едри парчета и я задушаваме в малко вода за 10 минути. Прибавяме към нея захарта, олиото, орехите и канелата.
Замесваме още веднъж тестото с малко брашно и го разделяме на две части.
В намаслена тава разстиламе едната кора така, че да покрие и стените на съда. Върху нея изсипваме плънката.
Разточваме останалото тесто на дебела кора с диаметъра на тавата. Похлупваме с нея плънката. Набождаме с вилица и напръскваме с олио.
Поръсваме със захар и изпичаме в умерена фурна за около 40-50 минути. При нужда покриваме с фолио.