Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Пълнен хляб с хапки с рибен крем

Пълнен хляб с хапки с рибен крем

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пълнен хляб с хапки с рибен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Вкусен пълнен хляб, който ще спечели овациите на гостите ви!"

Необходими продукти

  • За рибния крем
  • маслини - 60 г, без костилки
  • рибно филе - 1 бр, от пушена или солена риба
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За хляба
  • зелена салата - ½ бр.
  • черен хляб - 1 кг, ръжен или типов
  • извара - 50 г
  • шунка - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пюрираме маслините и рибата.

Счукваме чесъна и го пюрираме със зехтина. Прибавяме пюрето от маслините и рибата и подправяме с черен пипер и мащерка.

Измиваме и подсушаваме салатата.

Изрязваме от хляба по дъlжина капак, издълбаваме вътрешността с остър нож и я нарязваме на тънки филийки.

Намазваме половината с извара, покриваме с тънки резени шунка, а останалата половина на хляба намазваме с рибния крем.

Захлупваме една филия със извара и една с рибен крем, увиваме в лист салата.

Така приготвените филии поставяме в издълбания хляб, докато се напълни.

Поднасяме с останалия рибен крем.

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: