Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бюрек»Турски бюрек с патладжан

Турски бюрек с патладжан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Турски бюрек с патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16

Необходими продукти

  • За плънката
  • патлаждани - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 1 ч.ч., рендосан
  • За тестото
  • брашно - 3 в.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • маргарин - ½ в.ч.
  • сол - 1 щипка
  • вода - колкото поеме
  • За поръска
  • жълтъци - 1 бр.
  • кашкавал - 2 с.л., рендосан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънка:

Печем патладжаните в предварително загрята фурна до омекването им. Махаме дръжките и ги обелваме. Пасираме ги с блендер.

Изсипваме пюрето в дълбок съд и разбъркваме добре с натрошеното сирене и кашкавала.

Тесто:

От брашното, олиото, стопения маргарин, вода и солта забъркваме умерено твърдо тесто.

Разделяме го на две и от всяко парче точим кора с дебелина 1 см.

Върху едната кора разпределяме част от патлажданената смес и покриваме с втората кора. С помощта на чаша изрязваме кръгове.

Нареждаме ги в намазана с мазнина тава и ги намазваме с жълтъка. Поръсваме с кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: