Начин на приготвяне
Плънка:
Печем патладжаните в предварително загрята фурна до омекването им. Махаме дръжките и ги обелваме. Пасираме ги с блендер.
Изсипваме пюрето в дълбок съд и разбъркваме добре с натрошеното сирене и кашкавала.
Тесто:
От брашното, олиото, стопения маргарин, вода и солта забъркваме умерено твърдо тесто.
Разделяме го на две и от всяко парче точим кора с дебелина 1 см.
Върху едната кора разпределяме част от патлажданената смес и покриваме с втората кора. С помощта на чаша изрязваме кръгове.
Нареждаме ги в намазана с мазнина тава и ги намазваме с жълтъка. Поръсваме с кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.