ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Чорба от кисело зеле със запръжка

Чорба от кисело зеле със запръжка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k679956593
Чорба от кисело зеле със запръжка
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потапяме зелката за няколко минути в студена вода, изстискваме и нарязваме на тънки лентички.

В тенджера с 2 с.л. олио запържваме нарязания на ситно лук.

Когато стане прозрачен, доливаме още 2 с.л. олио и слагаме нарязаното зеле.

Задушаваме 5 минути под похлупак, после наливаме 1 л гореща вода и поставяме дафиновия лист и черния пипер. Варим на умерен огън, докато зелето омекне.

Добавяме запръжка, приготвена от предварително препеченото на сух тиган брашно, размито с 1 к.ч. хладка вода и 2 с.л. олио.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: