Сиропиран десерт с шамфъстък

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
16/02/2016
"Честно казано сме пристрастени към сиропираните десерти, особено ако са приготвени по рецепта на Севда. Все се надяваме да ни изпрати някой от нейните десерти, а не само да качва рецептите за тях "
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 175
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шамфъстък - 2 к.ч., ситно смлян
  • брашно - 8 к.ч.
  • захар - 2 к.ч.
  • масло - 50 г, разтопено
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ½ ч.ч.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците.

Жълтъците разбиваме заедно със захарта с миксер.

Белтъците разбиваме със солта на твърд сняг. Прибавяме ги към жълтъците и разбъркваме с дървена лъжица.

Добавяме разтопеното масло и изсипваме сместа в намазана с мазнина тава.

Отгоре изсипваме сления шамфъстък и печем десерта на 180 градуса за 40 минути в предварително загрята фурна.

За сиропа:

Смесваме водата и захарта, прибавяме лимоновия сок и слагаме сиропа да ври за 10-15 минути.

Заливаме десерта с горещия сироп и го покриваме с друг съд. Оставяме го да изстине.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар