Подлучена баница с коприва

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
24/05/2011
"От вкусни по-вкусни баници сме яли, но ако трябва да изберем една-единствена - тази подлучена баница с коприва ще е "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 582
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 800 г
  • кори - 1 пакет точени,
  • лук - 6 стръка зелен
  • чесън - 2 стръка зелен
  • сирене - около 1 ч.ч. натрошено
  • яйца - 4 броя + 2 за полова
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - около 1/2 чаена чаша
  • мак - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, леко я попарете за минута в гореща вода и я отцедете добре. Накълцайте лука и чесъна и ги сложете да се задушат в сгорещено олио. Добавете копривата, сол и черен пипер и задушавайте за няколко минути.

След това я размесете с разбитите яйца и сиренето. Започнете да редите баницата в намазнена тава, сложете 2 кори, покрийте с плънката с коприва, сипнете капки олио и сложете нови 2 кори. Редете до изчерпване на продуктите.

Надупчете баницата с вилица и я полейте с полива от 2 яйца и прясно мляко. Сложете я да се пече в предварително загряна умерена фурна. Готовата баница се увива с кърпа, докато леко се охлади.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
зоя
зоя
15.04.2013 21:31
супер е
0
0