Пълнена тиква с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Пълнена тиква с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • тиква - 1 бр., малка
  • ориз - 3 с.л.
  • кайсии - 100 г, сушени
  • стафиди - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - ½ ч.ч
  • масло - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • лимони - 1/2 бр., изстискан сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре тиквата и я белим, отрязваме капачето и издълбаваме вътрешността й.

Нарязваме изчистените ябълки на ситно и ги смесваме с ориза, кайсиите, стафидите, канелата, лимоновия сок, захарта и орехите.

Напълваме тиквата със сместа и захлупваме с капачето.

Намазваме тиквата с масло, поръсваме със захар и я запичаме около 1 час в умерена фурна.

Преди поднасяне поливаме всяка порция с разтопено масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: