Ризото с риба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ризото с риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Ризотото с риба било страхотно - добре, че е тази рецепта, за да го разберем"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • лук - 1 глава
  • риба - 400 г бяла риба, филе
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • масло - 2 с.л.
  • копър - 2 - 3 стръка
  • магданоз - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на отделни късчета филето от риба, посолето го леко и го сложете да се изпържи в сгорещено олио за кратко. Извадете го и в същата мазнина сложете ситно нарязаните лук, чесън, грах, след което и ориза. Щом оризът стане прозрачен добавете куркумата, бульона и долейте топла вода.

Водата трябва да е общо 1 л, но се добавя на части, след като оризът я поеме. Добавете накрая и рибата заедно с маслото, поръсете със ситно нарязаните копър и магданоз и отстранете от котлона.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#314134
Потребител#314134
Вкусно
13.11.2023 22:58