Ezine.bg»Рецепти»Риба»Филе от риба с ананас

Филе от риба с ананас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Филе от риба с ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Кисело, солено, сладко и люто - четири причини да опитате този невероятен рибен деликатес"

Необходими продукти

  • риба - 200 г филе по избор
  • зехтин - 2 с.л.
  • ананас - 150 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр.
  • мента - 7 листа
  • куркума - 1 с.л.
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме филето и го запържваме в сгорещената мазнина от двете страни около 10 минути.

Правим сос като обелваме ананаса и го нарязваме на ситно, пресоваме чесъна, махаме семките на лютите чушки и ги нарязваме на ситно.

Нарязваме ментата и смесваме всички зеленчуци и ананаса, подправяме със сол, черен пипер, куркума и фъстъчено масло.

Поливаме рибата със соса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: