Пиле с лапад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле с лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Ето я и перфектната лятна рецепта - лека и вкусна"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г гърди
  • лук - 2 връзки пресен
  • чесън - 1 връзка
  • лапад - 600 г
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешко на тънки пържолки. Сложете мазнина в тенджерка и задушете нарязаните лук и чесън. Щом леко омекнат добавете месото, доматеното пюре, сол, черен и червен пипер.

Щом заври, добавете нярязания лапад, разбъркайте и оставете да се задушава до пулно омекване. Поднесете пилето с лапад с кисело мляко по желание.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: