Боле - ликьор с плодове

16/05/2011
тин
оттинНовак14
"Най-хубавото боле пазим за най-скъпите си гости!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Общо15 мин.
  • Порции1 буркан
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 174
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този ликьор е неповторим по вкус и по вид. Аз го приготвям в 3-литров буркан. Ето как:

Първо сипвам в буркана ракията, след което слагам 1 кафена чашка захар и толкова ягоди, след това следващите плодове - от всички плодове до есента.

По-едрите /ябълки, круши, дюли, пъпеш/ нарязвам на парченца. Накрая слагам 1-2 мандаринки на резенчета, както и един портокал и лимон.

Правилото е: чашка плод - чашка захар. Ракията трябва винаги да покрива плодовете, най малко два пръста. От време на време се разбърква, за да се стопява захарта.

Държи се на тъмно и хладно. След последният плод се слага виното. След 10 дни ликьорът е готов за консумация.

Ликьорът се поднася в широка чашка с кубче лед и с малка лъжичка, заради парченцата плодове.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар