Клефтико - агнешко с картофи по кипърски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
29/05/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 438
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте агнешкото със скилидките чесън, като направите малки разрези и вкарате в тях чесъна. След това месото се маринова със зехтина, накълцания магданоз, ригана, розмарина, кимиона, сол, черен пипер и лимоновия сок. Покрийте го добре и го оставете за 1 нощ в хладилника да се овкуси.

На следващия ден прехвърлете месото в намазнена голяма тава, покрийте го с фолио и сложете да се пече за 3-4 часа. На около 2-3 час махнете фолиото и добавете почистените цели картофчета заедно с настърганото сирене кефалотири, маслините и нарязаните чушки.

Долейте чаша гореща вода, овкусете със сол и черен пипер, сложете фолиото и отново върнете да се доизпече.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Светла
Светла
29.09.2013 20:08
На каква температура се пече?
И не се ли допича без фолио?
Благодаря!
0
0