Начин на приготвяне
Сложете патешкото месо заедно с дреболийките да се свари, след което го обезкостете и го нарежете на парчета.
В тенджера загрейте олиото и сложете да се запържи ситно нарязания бекон. Щом се поразтопи, добавете накълцаната глава лук и го запържете до златисто.
Изсипете и накълцаните скилидки чесън, доматите - предварително обелени и нарязани и размитото в малко вода брашно. Объркайте и долейте 5 ч.ч. горещ бульон, от този, в който е варено патешкото.
След това изсипете и месото, овкусете със сол и черен пипер и оставете да къкри за 15 минути на умерен котлон.
Готовата супа се сваля от котлона и се поръсва с накълцан пресен магданоз. По желание се застройва с 1 яйце.