Супа от патица

15/05/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 563
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 600 г + дреболийките
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бекон - 150 г пушен
  • домати - 3 броя
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 4 - 5 ч.ч. пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 3 - 4 стръка пресен
  • яйца - 1 брой за застройката, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патешкото месо заедно с дреболийките да се свари, след което го обезкостете и го нарежете на парчета.

В тенджера загрейте олиото и сложете да се запържи ситно нарязания бекон. Щом се поразтопи, добавете накълцаната глава лук и го запържете до златисто.

Изсипете и накълцаните скилидки чесън, доматите - предварително обелени и нарязани и размитото в малко вода брашно. Объркайте и долейте 5 ч.ч. горещ бульон, от този, в който е варено патешкото.

След това изсипете и месото, овкусете със сол и черен пипер и оставете да къкри за 15 минути на умерен котлон.

Готовата супа се сваля от котлона и се поръсва с накълцан пресен магданоз. По желание се застройва с 1 яйце.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар