Зелен лук с яйца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
13/05/2011
"Апетитен аламинут от яйца и зелен лук, с който ще се справи всеки настоящ и бъдещ кулинар "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 643
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • лук - 1 връзка зелен
  • масло - 1 с.л.
  • сирене - 50 г бяло саламурено + 1 с.л. миризливо по избор
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и прибавете накълцания зелен лук да се запържи. Щом леко омекне изсипете натрошеното бяло сирене, разбъркайте и след малко чукнете едно по едно яйцата.

Разбъркайте леко с дървена шпатула, като внимавате да запазите до известна степен жълтъците на яйцата неразбъркани.

Поръсете с подправки и сложете яйцата с лук да се задушат до готовност. Щом са готови прибавете настърганото миризливо сирене. Разбъркайте отново и поднесете с настърган магданоз.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
9.23 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Апостолова
Хахаха Може би е имала предвид наситнен, накълцан... :)
3
0
готвачка
готвачка
13.10.2013 18:51
много ми е интересно как да настържа магданоза
3
0