Ориз с чушки и пиле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Ориз с чушки и пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 250 г
  • чушки - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 250 г
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • бульон - 500 мл пилешки
  • магданоз - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на лентички, чушките на парчета, лука на ситно, счукваме чесъна.

Задушаваме лука и чесъна в сгорещеното олио, прибавяме месото и чушките и отново задушаваме. Подправяме с черен, червен пипер и сол, сипваме виното, бульона и измития ориз.

Всички продукти трябва да са покрити с течност. Варим без капак на тих огън 20-25 минути, като от време на време разбъркваме.

При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: