Охлюви плакия

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
16/04/2011
"Охлювите са страхотен деликатес, сега вече и във вашата кухня "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 579
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • охлюви - 1.5 кг непочистени
  • олио - около 1/2 ч.ч.
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • червени чушки - 1 брой, голяма
  • лук - 3 глави
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 1 с.л.
  • лимони - 1 брой
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 брой
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете охлювите и ги сварете за около 15 минути в подсолена вода, като накрая добавите оцета. След това отцедете и извадете месото от черупките.

Отделно запържете нарязания на полумесеци лук в малко олио и вода. Прибавете нарязаните на малки кубчета моркови и целина и чушката, нарязана на по-едри парчета. Оставете леко да омекнат и добавете размитото в доматеното пюре и малко вода брашно.

Бърка се и се долива бялото вино. След като заври, се добавят дафиновият лист, черния пипер и сол на вкус. Добавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути.

След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Приготвяй си тази рецепта в:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар