Пиле в сладко кисел сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
13/04/2011
"Обичате ли китайска кухня? С тази рецепта можете и сами да си направите пиле в сладко-кисел сос"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо149 425
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на късове и оставете да се маринова поне за час в смесените соев сос, зехтин, лимонов сок, мащерка, майорана, къри и малко сол на вкус.

За да приготвите сладко-киселия сос първо нарежете двете чушки на ситно и ги задушете в зехтина и маслото за няколко минути. Размийте кетчупа във водата, сока от лимона и оцета и го добавете при чушките. Оставете така да поври около 5 минути и да се поизпари. Добавете захарта, а след 2-3 минути сгъстете соса с нишестето, размито в около 2 с.л. вода.

Отцедете пилешкото и го изпържете в сгорещено олио. Веднага го сложете в затворен съд, за да се запари. В дълбок съд с незалепващо дъно изсипете пилето, залейте със соса и разбъркайте няколко пъти, за да се овкуси равномерно. Оставете на котлона, докато клокне.

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 25
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Корейски
абе хора,като готвите ПРОБВАЙТЕ и СНИМАЙТЕ,не вадете снимки от нета.Снимката горе няма нищо общо с рецептата
10
1
Veronika
Veronika
16.05.2015 11:41
Strahotnooooo !!!!
2
1
Рони
Рони
30.07.2014 16:06
Супер !!! Страхотна рецепта !!! Поздравления на автора.
2
1