Шоколадов тарт с круши

05/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак10686
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо986
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • За тарта
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • какао - ½ к.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен шоколад - 50 г
  • За плънката
  • круши - 8 бр., твърди
  • вода - 1 ½ к.ч.
  • захар - 2 к.ч.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в дълбок съд и правим кладенче в средата му. В него изсипваме какаото, содата, захарта, яйцето и омекналото на стайна температура масло и замесваме умерено твърдо тесто. Завиваме го във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилник за 30 минути.

Обелваме 4 круши, нарязваме на филии и ги слагаме на котлона, като върху тях изсипваме 1 к.ч. вода и половината от захарта. Варим ги до омекване.

Останалите круши обелваме и нарязваме на кубчета. Слагаме ги в отделен съд върху котлона и ги варим с останалата захар и вода до омекване. Намачкваме ги с вилица и ги правим на пюре.

Нишестето разтваряме в 2 с.л. вода и го добавяме към намачканите круши. Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато стане хомогенна смес.

В подходящ съд поставяме хартия за печене и върху нея разпределяме тестото за тарта. Надупчваме го на няколко места с вилица и отгоре му изсипваме за тежест някакво вариво върху хартия за печене.

Печем тарта в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Махаме тежеста оставяме тарта за изстине.

Разтопяваме шоколада на водна баня и го разнасяме равномерно върху тарта. Слагаме в хладилника за 5 минути.

Отгоре изсипваме пюрето от круши и го разнасяме равномерно. Нареждаме във ветрилообразна форма резените круши. Слагаме сладкиша за 3-4 часа в хладилник.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар