Заек в гърне

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697309
03/05/2011
"Заекът е капризен за готвене, не е достатъчно само да го сложите в гърне, преди това трябва да го мариновате и запечатате. Но, след това ще си оближете пръстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 355
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от 2 л вода, 1/2 л вино, 1/4 л оцет, морков, лук, дафинови листа, зърна черен пипер и няколко карамфилчета.

Сложете да заври и варете в продължение на 10 минути. Оставете да се охлади и накиснете заека в нея за 1 денонощие, като се обръща на няколко пъти.

На следващия ден отцедете месото, порционирайте го и го изпържете равномерно от двете страни в половината от сгорещеното масло (може да сипете и малко олио).

В глиненото гърне наредете нарязаните на едро зеленчуци, бекона и наденицата. Поръсете с подправките на вкус, залейте с 1 ч.ч. вино и 1 ч.ч. от маринатата.

Наредете запърженото заешко и разбъркайте леко в гърнето. Похлупете и сложете да се пече за 2 часа на 180-200 градуса.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ginka
Ginka
14.02.2012 16:43
Стана много вкусно, всички вкъщи ядоха с удоволствие :)
1
0