ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Нахут с моркови и карамфил

Нахут с моркови и карамфил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k715958927
Нахут с моркови и карамфил
Снимка: Севда Андреева
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута от вечерта.

Изхвърляме водата му и го заливаме със студена. Варим върху котлон на среден огън за 30 минути.

След като се свари го оцеждаме от водата.

В дълбок съд върху котлона загряваме олиото. В него запържваме нарязания лук и чесън.

Към тях прибавяме нарязаните на ивици моркови и овкусяваме с подправките.

Накрая прибавяме маслото и заливаме ястието с 2 ч.ч. вода.

Задушаваме го на среден огън за около 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: