Начин на приготвяне
Измиваме много добре ориза и го оставяме да се кисне в гореща вода за 1 час, след което го прецеждаме и го оставяме да съхне върху кърпа за още 30 минути.
В дълбок съд загряваме маслото заедно със зехтина и в тях запържваме до златисто фидето.
Веднага прибавяме изсушения ориз. Разбъркваме за 7-8 минути.
Заливаме ориза с 600 мл гореща вода. Захлупваме с капак съда и задушаваме ориза на среден огън, докато попие водата.
Нарязваме патладжана на кубчета, които запържваме в олиото в съд върху котлон.
Оставяме го да се изцеди от мазнината върху кухненска хартия.
Прибавяме го към ориз, на който водата се е изпарила, и продължаваме задушаването на слаб огън за около 15 минути.