Здравословен пилаф с патладжан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
506
959
469
26/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 445
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 600 г, тип Балдо
  • фиде - 1 к.ч.
  • зехтин - 60 мл
  • масло - 60 г
  • сол - 1 с.л.
  • патладжан - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре ориза и го оставяме да се кисне в гореща вода за 1 час, след което го прецеждаме и го оставяме да съхне върху кърпа за още 30 минути.

В дълбок съд загряваме маслото заедно със зехтина и в тях запържваме до златисто фидето.

Веднага прибавяме изсушения ориз. Разбъркваме за 7-8 минути.

Заливаме ориза с 600 мл гореща вода. Захлупваме с капак съда и задушаваме ориза на среден огън, докато попие водата.

Нарязваме патладжана на кубчета, които запържваме в олиото в съд върху котлон.

Оставяме го да се изцеди от мазнината върху кухненска хартия.

Прибавяме го към ориз, на който водата се е изпарила, и продължаваме задушаването на слаб огън за около 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар