Кебаб с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кебаб с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Класическо ястие, минало проверката на времето и на няколко поколения гладници"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - ½ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското и го запържете в част от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Когато поомекне всичко, добавете брашното и доматеното пюре и хубаво разбъркайте. Подправете кебапа със сол, черен и червен пипер на вкус. Налейте гореща вода, колкото да облее свинското и го доварете до пълно омекване.

Запържете ориза в останалото количество мазнина до прозрачност. Долейте 3 ч.ч. вряла вода и подправете със сол. Сварете ориза на слаб огън. Сервирайте в чиния канапе от ориза, полято с кебапа и соса от него.

По желание може да направите по-ефектно поднасяне на ястието. В чаша сложете 1 порция от кебапа, отгоре допълнете с ориз и притиснете добре. Обърнете чашата в чиния и залейте със соса от кебапа.

Рейтинг

4.4
56
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ангел
Ангел
Рецептата е страхотна но в соса когато сложите доматите (може настъргани може и от шише)сложете съвсем малко захар за да се убие киселоста в доматите и е хубаво ориза да е бланширан за да не се слепя.
01.09.2013 13:21
3
криса
криса
правя тази рецепта от много години и винаги е чудесно,а в последно време към ориза добавям малко куркума за различен цвят.
30.12.2012 21:40
2
Мимиту
Мимиту
Хм...перфектно!това е най-хубавата рецепта!
08.04.2012 18:26
1