Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с булгур и стафиди

Пълнени чушки с булгур и стафиди

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пълнени чушки с булгур и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • чушки - 10 бр. за пълнене
  • булгур - 10 с.л. едър
  • гъби - 4 бр., по избор
  • лук - 1 глава
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л., сух
  • стафиди - 1 с.л., птичи (дребни, кръгли и тъмни)
  • чесън - 3 скилидки
  • домат - 1 бр. за капак
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • лимони - 1/2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в зехтина.

Прибавяме смачкания чесън, нарязаните на дребно гъби, доматеното пюре и измития булгур. Запържваме за кратко.

Отстраняваме от котлона и прибавяме солта, черния пипер, захарта, стафидите и останалите подправки, разбъркваме добре.

С получената смес пълним изчистените от дръжките и семките чушки.

Доматите режем на кръгчета, които слагаме за капачета на напълнените чушки.

Нареждаме ги в дълбока тенджера и ги заливаме с вода, колкото да покрие чушките.

Прибавяме сока на лимона и варим, докато булгурът омекне на тих огън за 30 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: