Печена солена торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Печена солена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Торта? Кой каза торта? Защо не сме поканени?"

Необходими продукти

  • картофи - 1.5 кг сварени
  • масло - 150 г
  • пилешко месо - 500 г сварено и обезкостено
  • майонеза - 300 г
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 5 сварени
  • маслини - 150 г черни, обезкостени
  • моркови - 2 броя, малки
  • домати - 5 броя, сушени
  • кисели краставички - 3 - 4 броя
  • копър
  • маслини
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте обелените картофи с маслото и овкусете със сол, черен пипер и копър. Пилешкото месо се нарязва наситно, морковите се сваряват леко и се нарязават на тънки лентички. В намазнена тавичка с отделящо се дъно се слага половината от картофеното пюре и се притиска леко.

Останалата половина се смесва с пилешкото, морковите, нарязаните маслини, сушени домати, яйца. Всичко се омесва с киселото мляко и майонезата и се добавя още малко сол и черен пипер.

Изсипва се върху картофената платка и се заглажда. Наръсва се с кашкавал, който се притиска към сместта. Солената торта се пече за 10-15 минути в силно загрята фурна.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: