Мусака от зеле

03/04/2011
Ефросия
отЕфросияНовак301
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 966
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода. Картофите сварете отделно, обелете ги и ги настържете на едро ренде. В сгорещена мазнина запържете наситнения лук, моркови и чушки. Щом омекнат леко, добавете и рендосаното зеле. Задушавайте за 6 минути, като разбърквате.

Овкусете с подправки и оставете на котлона, докато всичко се задуши добре.

В намазнена тава започнете да редувате картофи, зеленчуковата плънка, наситнен магданоз и отгоре ориз.

Полейте с малко мазнина и 1 к.ч. гореща вода, поръсете с подправки и сложете да се запече, докато течността се изпари. След това залейте с полива от разбитите яйца, кисело мляко и брашно.

Печете до лек загар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар