Баварска салата с колбаси и лук

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
326
291
15/12/2012
"Дали баварците разбират от салати, които са добри за фигурата? Не! Но разбират от салати, с които се пие и бира, и вино и ракия "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 344
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г сварени
  • колбас - пушен 350 гр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • лук - 4 глави
  • майонеза - 4 с. л.
  • сметана - 4 с. л.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • оцет - 1 ч. л.
  • зелен лук
  • магданоз
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колбасът се нарязва на лентички, кашкавалът – на кубчета, червения лук – на тънки пръстенчета, а краставичките – на ивици. Картофите се нарязват на кубчета.

Майонезата се разбива на пяна със сметаната, оцета и се подправя със сол и смления бял пипер.

Съставките се слагат в дълбока купа, добавят се нарязания на дребно пресен лук и по - едро нарязаният магданоз. Заливат се със соса и се разбъркват.

Картофената салата се оставя да престои 15 мин. след което се поднася украсена по желание.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар