Начин на приготвяне
Разбийте яйцето, жълтъците и захарта с миксер. В тенджера на умерен огън загрейте сметаната и млякото.
Натрошете шоколада и щом млякото заври, отнемете от огъня и изсипете шоколада. След около половин минута разбъркайте внимателно, започвайки от средата. Така приготвената смес леко се охлажда и се изсипва внимателно върху жълтъците. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Прибавят се канелата и ликьора.
Загрейте фурната на на 170 градуса. Разпределете крема в огнеупорни чашки. Поставят се в тава с вода, която да покрива половината ниво на чашките.
Шоколадовият крем се пече на водна баня за около 30-35 минути (до леко стягане в средата). Готовият крем се поднася добре охладен.