Картофена яхния с гъби

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
26/04/2011
"Постна яхния за всички, които смятат, че мръвките трябва да се консумират отделно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 783
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лук - 3 - 4 стръка, зелен
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио или масло
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • гъби - 250 г пресни
  • картофи - 600 г
  • домати - 1 консерва
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеления лук и го запържете с 1/2 чаша мазнина. Добавете накрая червения и черен пипер. Добавете към запръжката почистените и нарязани гъби. Задушавайте ястието до омекване на гъбите, като от време на време доливате по чашка гореща вода.

Нарежете на парченца или филийки обелените картофи и ги добавете към ястието.

Изсипете пасираната консерва домати, посолете и оставете ястието да ври до омекване на картофите. Посолете на вкус.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар