ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Маслено тесто за пай

Маслено тесто за пай

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Маслено тесто за пай1 / 2
05/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Знаете ли как да приготвите перфектния пай? Започнете от тестото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Брашното и захарта се смесват и се добавя маслото, яйцето и ванилията. Сместа се бърка, докато стане на трохи. Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.

След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг. Фурната се загрява до 190 градуса. Готовото тесто се измества внимателно в кръгла форма за печене и се притиска леко към дъното и стените.

С помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар.

Рейтинг

4.7
512
43
31
20
10
Дай твоята оценка: