Грис фламери

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
31/03/2011
"Грис за десерт? Но не обикновен, а както ние го правим - да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 105
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре.

Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.

Така приготвеният крем се разпределя в купички и се охлажда. При сервиране се гарнира с разбита сметана с пудра захар, а отгоре се подреждат малко от плодовете и сока от рома.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар