Грис фламери

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
31/03/2011
"Грис за десерт? Но не обикновен, а както ние го правим - да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 777
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре.

Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.

Така приготвеният крем се разпределя в купички и се охлажда. При сервиране се гарнира с разбита сметана с пудра захар, а отгоре се подреждат малко от плодовете и сока от рома.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар