Ризото с охлюви

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
531
Ризото с охлюви
06/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Специално за ценителите на гурме удоволствията е това предложение за ризото с охлюви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме изчистения праз лук и добавяме при него размразените и нарязани охлюви.

Запържваме ги, докато изври течността, която пуснат.

Прибавяме измития ориз, разбъркваме и доливаме бульона.

Пресипваме в тавичка и запичаме във фурна, докато оризът се свари.

При сервиране сипваме ризото в купички с обло дъно и обръщаме в чиния.

Разтопяваме масло и сипваме хряна в него.

С това поливаме ризотото и го поръсваме с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: