Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бърз сладкиш за кафе

Бърз сладкиш за кафе

тинтин
Новак
308003k
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"С какво пиете кафето си? Днес ще ви представим един бърз и неустоимо вкусен сладкиш, който непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр. /кората + сока/
  • орехи - 100 гр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяме постепенно брашното, пресято заедно с ванилията и содата, счуканите орехи, настърганата кора, изстискания сок от лимона.

Слагаме в намазана с олио тавичка. Печем на 170 градуса за около 20-30 минути.

Охладеният сладкиш се реже на пастички и поръсва с пудра захар.

Получава се разкошен сладкиш за кафе.

Рейтинг

4.1
528
424
310
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Соня
Соня
Вкусен и лесен сладкиш!Хареса се на цялото семейство!
30.06.2016 12:10
6
К К
К К
Вкусно е!
17.05.2016 21:18
6
6
Петрова
Петрова
По добре да се допълни чашата с олио (1/2) с прясно мляко или дори с вода . Опитай!
22.02.2016 10:32
13
2
Ния
Ния
слаткишъте много хубав! много вкусен!
05.02.2016 17:29
7
3
Nea
Nea
супер вкусно!
05.02.2016 17:01
5
Нели
Нели
Сладкиша е невероятен! Рецепта с която можеш да експериментираш. Благодаря
02.01.2016 10:56
6
veselina
veselina
харесва ми супер е и е много яко
01.07.2014 19:47
3
2
Мирела
Мирела
Към содата малко оцет и не мирише.
06.03.2014 09:44
5
Mi-u
Mi-u
Някой пробвал ли е вместо сода да сложи бакпулвер?
15.02.2014 19:42
9
4
1
Покажи всички подкоментари
Валя
Валя
Благодаря за рецептата.Правя го вече няколко пъти и все е сполучлив.Правих го само по рецептата, след това със сини сливи и орехи,после с тиква и стафиди.
04.01.2014 14:41
13
2
Ками
Ками
Ако към тази смес прибавите 2 ябълки обелени и нарязани на кубчета оваляни в брашно и канела,ще останете много приятно изненадани.Успех.
07.12.2013 19:42
12
2
Надя
Надя
содата може да е само 1 ч.л.,иначе мирище гадно.Става и с настъргани ябълки и малко канела,останалото е същото.Това е единственият кекс,който обичам.
11.10.2013 20:24
4
1
Ася Иванова
Ася Иванова
Много добра рецепта, получи се много добре и много вкусен. Опитайте, бърз и лесен кекс .... Много благодарности за тази рецепта!!!!
06.10.2013 23:53
5
Янкова
Янкова
Имам една малка забележка.За да се постигне невероятният резултат ,на който всяка домакиня раз4ита, е нужно този "Бърз сладкиш за кафе" да се пе4е на температура 180 градуса -45 минути в средно голяма форма за кекс.Резултатът е поразителен .Стана невероятно вкусен .Препоръ4вам го горещо .Наистина си заслужава :))
04.10.2013 17:47
5
3
Роси
Роси
За да не потъват орехите,плодовете,корите от портокали и д.р се овалват в брашно и тогава се прибавят към тестото.
30.09.2013 15:42
4
Ани
Ани
Нямах орехи и вместо тях му сложих нарязани сини сливи.
Стана превъзходен.Много сполучлива рецепта!Препоръчвам!
:)
25.09.2013 23:06
4
Маргарита
Маргарита
В интерес на истината ми се получи "тиклав", според мен недопечен. Посоченото време е малко, може би 35-40 мин.
11.09.2013 16:41
1
Светлана
Светлана
Много вкусен сладкиш.Браво!
14.07.2013 18:47
ДАРИНА
ДАРИНА
ИЛЮСТРАЦИЯТА НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕЦЕПТАТА-ВЕРОЯТНО ОРЕХИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОРЪСЯТ И ОТГОРЕ,НО ПАК НЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА,ЗАЩОТО ТЕ "ПОТЪВАТ"?
13.07.2013 16:36
2
Покажи всички подкоментари
асасас
асасас
да
16.11.2012 14:30