Булгур с коприва

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
590
959
511
30/01/2016
"Предизвикваме ви да се храните постно, предизвикваме ви да се храните здравословно и ... ви споделяме любимата си рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 420
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно копривата, почистваме я от дебели стъбла и я режем на ситно. Попарваме я с гореща вода и отцеждаме.

В тенджера със сгорещен зехтин задушаваме за кратко накълцаните лук и моркови.

Добавяме червения пипер и запържваме леко. Изсипваме копривата и доматите и разбъркваме.

Овкусяваме със солта, черния пипер и зехтина. Прибавяме измития и изцеден булгур.

Запържваме и прибавяме вода, която да покрие сместа с 2 см. Захлупваме с капак, намаляваме котлона и оставяме така за 15 мин.

Прехвърляме в тава и печем на 200 градуса за 20 мин.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар